case Meebook i folkeskolen

Meebook

Velkommen til denne Meebook præsentation. Her har vi har samlet et udvalg af film og information om Meebook, så du kan få et første overblik af hvad en læringsplatform er. Du kan starte Meebook med det samme ved at oprette dig her. Ring gerne til os på telefon 33110780, hvis du har spørgsmål.


Hvad er Meebook?

Når digitale elementer som fx forlagsmateriale, Office 365, Google apps, læringsmål og tablets bliver en del af undervisningen, hjælper Meebook med at skabe overblik for lærer og elever, og understøtte læringspotentialet i de digitale midler.

Meebook er et didaktisk værktøj, hvor læreren let kan planlægge og sammensætte undervisningsforløb af forlagsmateriale, tekster, billeder, PDF’er, film, opgaver, læringsmål og andre digitale medier i ét samlet forløb, som herefter kan deles med elever og kolleger.

Meebook er:

Til højre kan du se en video, der præsenterer Meebook og konceptet bag.

Hvad kan Meebook?

Meebook indeholder forskellige features der alle har til formål at understøtte undervisningen digitalt på en brugervenlig og overskuelig måde. Af features kan bl.a. nævnes: 

For underviseren: 

For eleven: 

Årsplaner

Det er nemt at lave årsplaner i Meebook. Du kan udarbejde årsplaner bestående af Meebook-forløb, faglige mål og andre aktiviteter indsat direkte i planen. I kan samarbejde flere lærere om en årsplan, nemt se en oversigt over hvilke mål, der arbejdes med i årets løb og hvilke mål, der ikke er arbejdet med endnu

Læringsmål og fælles mål

Læringsmål er integreret i Meebook, så det er det let og overskueligt for eleverne at se hvilke mål, der er sat for undervisningen, og løbende at forholde sig til sin egen progression.

Målene optræder som en del af elevens undervisningsforløb, og læreren kan hurtigt danne sig et overblik over den enkelte elev eller klassens progression og udfordringer, hvilket fx kan anvende som grundlag for hvordan indhold løbende differentieres i Meebook.

Modulet er udarbejdet i samarbejde med nogle af landets dygtigste lærere og understøtter lærerens pædagogiske arbejde med elevernes læring og løbende faglige progression i forhold til fælles mål. 

I filmen her til venstre kan du se hvordan det virker.

Elevplaner

Arbejdet med elevplaner er ofte en tidskrævende proces med uendelige rækker af radiobuttons, der skal klikkes af for hver elev. Vi har re-tænkt elevplaner, så de ligger i naturlig forlængelse af det daglige arbejde med eleverne og deres faglig progression. Lærerne sparer tid, og resultatet er samtidigt et bedre indblik i elevens faglige standpunkt på baggrund af det daglige arbejde med opgaver og læringsmål. 


Se en lille film med udvalgte funktioner her

Videndeling - også på tværs af skoler

Meebook fungerer også som en online videndelingsbank for undervisere. Med funktionen "ShareIT" kan lærere dele forløb med hinanden og med kolleger på andre skoler. På denne måde bliver det muligt at dele viden og erfaring på tværs af skoler og fx hente inspiration og elementer til undervisningsforløb.

Forløb er inddelt i fagområder og klassetrin, og for at undgå at portalen ikke sander til i dubletter, er det læreren der har lagt forløbet op, der løbende kan vedligeholde og fjerne et delt forløb fra videndelingsbanken igen. 

ShareIT kan fx også indeholde Open Education undervisningsmaterialer i form af forløb og indhold fra Museer og lignende sammesat af skolen bibliotekarer.

I filmen til højre kan du se, hvordan ShareIT virker.

Kom godt i gang på 5 minutter

Klik på linket her og opret dig som underviser. Herefter kan du logge ind og benytte alle funktioner i Meebook. Husk at oprette dig med dit unilogin for at få glæde af hurtig import af alle dine elever fra Uni-c. Så kan du se, hvor nemt det er at dele forløb på din skole og på andre skoler i kommunen. Ring endelig hvis du har brug for hjælp på 33110780.

Download vores "Kom igang guide" her.

Support

Alle lærerer der bruger Meebook har vores telefonnummer og support e-mailadresser til rådighed og kan altid ringe ind med spørgsmål, eller hvis de har brug for hjælp. På vores sociale medier og i nyhedsbrevet beskriver vi løbende de nye funktioner, der kommer på Meebook, men superbrugere på de enkelte skoler kan også blive informeret specifikt efter ønske.

Implementering på skolen

Vælger I at bruge Meebook er der inkluderet et introkursus til alle lærere. Det skal være nemt at komme i gang med Meebook, og på kun halvanden time bliver lærerne klædt på til en daglig brug af Meebook. På kurset prøver lærerne de fleste funktioner og afslutter med at dele et forløb med hinanden. Når kurset er slut er alle lærere oprettet, har hentet deres klasser og er godt i gang med at lave forløb.

Meebook virker på alle platforme ... og er cloudbaseret

Meebook fungerer både på computer og tablet, da dette er et konkret behov i undervisningen, og samtidig gør det let for elever og lærere, at integrere Meebook i deres hverdag. Elevens arbejde, noter, opgaver, progression mm er gemt sikkert og lovligt hos os i skyen og I har sikkerhed for at elevens altid kan finde sine ting.

Brugervenlighed er første prioritet!

Meebook kan bruges af alle, uanset erfaring og kendskab til it. Intuitive funktioner og didaktik er tænkt ind i hver en detalje, ligesom brugervenlighed er en del af Meebooks DNA.

Vores mål at alle skal have mulighed for at komme med denne gang, og at læringspotentialet langt overstiger den tid det tager at sætte sig ind i brugen af Meebook.

Hent elever fra Uni-C og lav let hold på tværs af klasser

Meebook er koblet op med Uni-c hvilket betyder, at læreren naturligvis let kan tilføje elever fra skolens klasser til Meebook. Men vi har også gjort det nemt at sammensætte hold på tværs af stamklasser og klassetrin.

Meebooks priser

Meebook vandt prisen "Future Platform" ved Danish Internet Awards 2014.

Meebook vandt to sølvpriser ved de europæiske internet awards 2015